Klik op desbetreffende oranje link en volg de vermelde instructies

CENTRA COVID19 PCR TEST

SELF ASSESMENT TESTING

Vragenlijst om in te schatten of een PCR test nodig is. 


Self Assessment Testing

Aanvragen CTPC code na positieve zelftest  


Aanvragen CTPC code

COVIDCERTIFICAAT


Info Covid-certificaat


Hoe aanvragen?

Het covid-certificaat Is digitaal opvraagbaar via de websites MijnBurgerprofiel of mijngezondheid.be ( zie link onderaan )

Om certificaten digitaal op te vragen heeft u uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig.


Geen kaartlezer of pincode ID kwijt ?

Het vaccinatiecertificaat kunt u op vraag per post toegestuurd krijgen.

U moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. U contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar u gevaccineerd werd:

Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen).

Brussel: 02 214 19 19 (9u tot 17u30 op weekdagen en 10u tot 17u30 in het weekend)


3 types certificaten:

Een vaccinatiecertificaat : U ontvangt een vaccinatiecertificaat voor elke prik tegen het coronavirus. Elk certificaat vermeldt het type vaccin en om de hoeveelste prik het gaat. De meeste EU-landen zullen ALLEEN een certificaat van VOLLEDIGE vaccinatie aanvaarden. Meestal zullen landen dit certificaat ook pas aanvaarden vanaf een bepaalde wachtperiode na de dag van de volledige vaccinatie, omdat dan pas de bescherming optimaal is.

Een testcertificaat van een PCR-test (geen sneltest of zelftest) met een negatief resultaat. Dit certificaat moet zeer recent voor het vertrek naar het buitenland zijn aangemaakt. Ook de termijn van geldigheid van dit certificaat kan per land afwijken.

Een herstelcertificaat voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 na een positieve COVID-test. De geldigheid van dit certificaat zal in de meeste landen 180 dagen zijn.

De geldigheidsduur van het certificaat is afhankelijk van het type certificaat en van de specifieke regels in het EU-land waar u het wilt gebruiken.


DIENSTSITES OVERHEID